Motivatieproblemen bij het oefenen van keyboard of piano

Motivatieproblemen bij het oefenen van keyboard of piano.

Motivatieproblemen bij het oefenen van piano en keyboard? Ken je dat gevoel? Je hebt een keyboard of piano in Hoogeveen op de kop getikt, vol goede moed begin je met lessen, maar na een tijdje lijkt de lol er wel een beetje af. Het lijkt alsof je geen steek vooruit komt en diezelfde liedjes beginnen je de keel uit te hangen. Dit is een doodnormaal probleem waar veel beginners tegenaan lopen. Gelukkig zijn er zat manieren om de draad weer op te pakken en zelfs plezier te vinden in het oefenen.

Beginnen met online lessen

Veel mensen starten met piano leren online omdat het makkelijk en toegankelijk is. Je kan lessen volgen wanneer het jou uitkomt en er is een berg aan informatie beschikbaar. Maar dit kan ook overweldigend zijn. Zonder een plan voel je je al snel als een kip zonder kop. Daarom kiezen velen voor lessen in Hoogeveen, waar je stap voor stap begeleiding krijgt en een leraar hebt die je bij de les houdt.

Variatie is het toverwoord

Als je elke dag hetzelfde doet, wordt zelfs je favoriete snack saai. Dat geldt ook voor pianospelen. Door steeds nieuwe dingen te proberen blijft het interessant. Misschien is jazz wel jouw ding, of klassiek. Of wat dacht je van dat ene popliedje? In Drenthe, van Hoogeveen tot aan Emmen, zijn er genoeg leraren die je kunnen helpen om je horizon te verbreden.

Stel doelen

Zonder doel voelt oefenen soms als rondjes lopen in je eigen achtertuin. Zet voor jezelf een duidelijk doel. Wil je dat ene nummer kunnen spelen op het familiefeestje? Of droom je ervan om met een bandje op te treden? Door doelen te stellen, heb je iets om naartoe te werken en voel je de voldoening als je ziet hoe ver je bent gekomen.

Technologie als je beste maatje

Tegenwoordig zijn er apps en websites die je kunnen helpen beter te worden. Ze luisteren naar je spel en geven je tips over wat beter kan. Dat is alsof je een leraar in je broekzak hebt! Ook kun je online nieuwe stukken vinden om te oefenen, wat ervoor zorgt dat je altijd iets nieuws hebt om je tanden in te zetten.

Samen spelen

Muziek maken is leuker met anderen. Het is niet alleen gezellig, maar je leert ook van elkaar. In en rond Hoogeveen zijn er genoeg kansen om samen te spelen. Misschien is er een bandje dat nog een keyboardspeler zoekt, of kun je aansluiten bij een muziekgroepje.

Kijk eens kritisch naar jezelf

Soms is het goed om even stil te staan en te kijken naar hoe je oefent. Werkt je huidige aanpak wel voor jou? Misschien is het tijd om iets anders te proberen. Het is helemaal niet erg om je plannen bij te stellen. Het belangrijkste is dat je plezier houdt in het spelen.

Aan het einde van de rit gaat het erom dat je plezier hebt in het leren en maken van muziek. Met de juiste aanpak en een beetje doorzettingsvermogen kan iedereen online piano leren spelen, of je nou in Hoogeveen woont of ergens anders. Pak die keyboard of piano weer op en laat je niet uit het veld slaan door een beetje tegenwind.

Een mooie uitdaging voor jezelf: dit liedje leren spelen.

Amelie Franse film

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *