Motivatieproblemen bij het oefenen van keyboard of piano.

Motivatieproblemen  bij het oefenen voor keyboard of piano,

Het leren spelen van een keyboard of piano kan een mooie ervaring zijn. Of je nu een beginner bent of al enige ervaring hebt, het beheersen van dit instrument vereist helaas veel oefening en toewijding. Een van de grootste problemen die ik tegenkom bij leerlingen bij mijn muzieklessen, is het gemotiveerd blijven tijdens het oefenen. Het is niet ongewoon dat leerlingen zich overweldigd voelen, geen vooruitgang boeken of zich gewoonweg vervelen tijdens hun oefeningen. In deze tekst bespreek ik enkele van de meest voorkomende redenen.

motivatieproblemen bij het oefenen van keyboard- en pianoles waarom onstaan die?

Er zijn verschillende redenen waarom motivatieproblemen kunnen optreden bij het oefenen van keyboard- of pianoles. Voor veel leerlingen kan het gevoel van niet vooruitgang boeken een belangrijke factor zijn. Als leerlingen steeds dezelfde oefeningen moeten herhalen zonder enige variatie, kan het gemakkelijk zijn om ontmoedigd te raken. Daarnaast kunnen ze het ook te druk hebben met andere activiteiten

Een andere belangrijke factor is het gebrek aan motivatie om te oefenen. Voor sommige leerlingen is het moeilijk om zichzelf te aan te moedigen om de tijd te nemen om te gaan oefenen. Dit kan te maken hebben aan interesse, een druk schema of simpelweg de behoefte aan afwisseling. In sommige gevallen kan ook de leeromgeving een belemmering vormen voor motivatie.

Motivatieproblemen hoe kun je ze het overwinnen?zet doelen voor jezelf
Ik wil binnen drie weken het liedje ‘Für Elise‘ van Beethoven leren spelen met een tempo van 80 beats per minuut.” Door dit doel specifiek en meetbaar te maken, kun je jezelf beter richten op wat je wilt bereiken en kun je je voortgang bijhouden. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je doelen haalbaar zijn, zodat je jezelf niet overweldigd voelt.

Blijf gemotiveerd met afwisseling
Een andere manier om gemotiveerd te blijven tijdens het oefenen is door afwisseling in je oefeningen aan te brengen. Probeer liedje A te spelen en daarna liedje B of kies een stuk dat je nog niet eerder hebt gespeeld. Dit kan je helpen om gemotiveerd te blijven en om nieuwe technieken te ontwikkelen.

Vind de juiste motivatiebronnen

Het is ook belangrijk om te zoeken naar de juiste motivatiebronnen. Misschien kun je jezelf motiveren door naar muziek te luisteren die je inspireert, of door het kijken van video’s van getalenteerde pianisten die je bewonderd. Je kunt ook inspiratie vinden in concerten of optredens van andere musici. Als je de kans hebt om een concert bij te wonen of om een professionele pianist te zien spelen.

Een andere bron van motivatie kan het vinden van een pianomaatje zijn. Dit kan een vriend zijn die ook piano speelt, of misschien kun je lid worden van een muziekschool of pianogroep. Door samen te spelen en elkaar te ondersteunen, kun je elkaar motiveren om te blijven oefenen en je vaardigheden te verbeteren.

Beloon jezelf
Ten slotte is het belangrijk om jezelf te belonen voor je inspanningen en successen. Dit kan variëren van iets kleins zoals een stuk chocolade na een succesvolle oefensessie, tot iets groots zoals een vakantie . Door jezelf te belonen, kun je jezelf motiveren om door te gaan en om je vaardigheden te verbeteren.

Conclusie

Motivatieproblemen zijn normaal tijdens het leren van keyboard- en pianoles, maar ze hoeven je niet te ontmoedigen. Door jezelf doelen te stellen, de juiste motivatiebronnen te vinden en jezelf te belonen Met de juiste aanpak en een beetje toewijding, kun je genieten van het proces van keyboard of piano.

Motivatieproblemen bij het oefenen van keyboard of piano. Maak ik regelmatig mee
vandaar dat ik geïnspireerd ben geraakt om dit artikel te schrijven.

Wie weet blijf je gemotiveerd als je de onderstaand liedje speel.
Dit liedje is zeer populair bij mijn leerlingen en houd ze gemotiveerd.

Amelie Franse film

Related Posts

Over Theo Moorrees

Hello world, my name is Theo Moorrees I,M a teacher from Hoogeveen, located in the Netherlands. My mission here on the internet is to help people who want to start playing the keyboard. I will use all of my knowledge, experience, and passion to take their keyboard and piano playing to the next level so that they can enjoy playing their own music. That is my mission and goal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *